VeNyvä-nuorisotoiminta

Vertais- ja vapaa-ajan toimintaa yhden vanhemman perheiden nuorille

Yhden Vanhemman Perheiden Liiton VeNyvä-nuorisotoiminnassa järjestetään vertais- ja vapaa-ajantoimintaa nuorille, joiden vanhemmat ovat eronneet sekä muille yhden vanhemman perheiden nuorille. Toiminnan kautta tuetaan esimerkiksi vanhempien eron kokeneiden nuorten sopeutumista eroon ja eron tuomiin elämänmuutoksiin. Myös totaaliyksinhuoltajaperheiden nuorille järjestetään vertaistoimintaa, jonka myötä pääsee käsittelemään omia perhekokemuksiaan ja tunteitaan. 

Nuorille on merkittävää saada kuulla toistensa samankaltaisia perhekokemuksia ja niihin liittyviä ajatuksia. Yhteisen jakamisen kautta nuori saa tunteen, ettei ole yksin omien kokemustensa ja tunteidensa kanssa. Osallistumalla VeNyvä-nuorisotoimintaan moni nuori on löytänyt tärkeitä vertaiskavereita ja iloa arkeen. 

Lasten toiminta

Yhden Vanhemman Perheiden Liiton lasten toimintaa kehitetään 2023 alkaen Lapset osallisena -hankkeen myötä.

Keväällä tulossa Helsingissä:

Tilli Toukka-vertaisryhmä 4-6-vuotiaille lapsille, joiden vanhemmat ovat eronneet tai eroamassa. Ryhmässä vahvistetaan lasten perusturvallisuuden tunnetta, toivoa ja tunnetaitoja leikin, toiminnallisuuden ja luovuuden keinoin. Lasten ryhmä kokoontuu kuutena tiistai-iltana 18.4., 25.4., 2.5., 9.5., 16.5. ja 23.5. klo 17-19, osoitteessa Kalevankatu 16, 00100 Helsinki. Lisätietoja saat piritta.kahkonen@yvpl.fi tai p. 0406705887.

Ilmoittautuminen ryhmään: https://link.webropol.com/s/lastenryhma2023