Do it -toiminta – Kivaa vapaa-ajan toimintaa nuorten toiveiden mukaan

Do it -toiminta on yhden vanhemman perheiden nuorten itse suunnittelemaa ja toteuttamaa toimintaa omien toiveidensa ja kiinnostuksensa pohjalta. Toimintaa järjestetään pidempinä Mahis-ryhminä sekä lyhytkestoisempina Do it -tapahtumina. Toiminta voi olla Megazonea, pallopelejä, musiikkivideon tekoa, geokätköilyä, mangaa, yhteinen reissu tai ihan jotain muuta. Tärkeintä on, että se on nuorten oma juttu! 

Mahis ryhmät

Mahis ryhmät ovat do it -toimintaa, jossa ryhmä tapaa toisiaan useamman kerran joko livenä tai verkossa. Ryhmä kokoontuu yhteen suunnittelemaan yhteistä toimintaa sekä toteuttamaan mahtavat suunnitelmansa. Ryhmässä pitää olla vähintään 3 osallistujaa, joista suurin osa on yhden vanhemman perheistä. VeNyvä-nuorisotoiminnan kautta ryhmä voi löytää aikuisen ohjaajan, jonka kanssa voi hakea toiminnalle rahoitusta. Myös ohjaaja voi lähteä kokoamaan nuorten ryhmää ja saa siihen halutessaan apua VeNyvä-nuorisotoiminnan työntekijöiltä. Tähän mennessä Mahis-ryhmät ovat esimerkiksi käyneet pakohuonepeleissä, kokeilemassa ratsastusta ja muita liikuntamuotoja, nauttineet ravintolaruokailuista sekä mökkeilleet paljullisessa maaseutumaisemassa. Ryhmien projekteja rahoittaa Nuorten Akatemian Mahis-toiminta.

Do it -tapahtumat

Do it -tapahtuma voidaan toteuttaa omana, erillisenä toimintanaan tai se voi olla osa Yhden Vanhemman Perheiden Liiton jäsenyhdistysten tapahtumia/leirejä. Do it -tapahtumassa nuorten ryhmä toteuttaa jonkin kivan nuorten toivoman tekemisen. Se voi olla esimerkiksi sup-lautailun opettelua leirillä, retki huvipuistoon tai kiipeilypuistossa käynti. Do it -tapahtumia rahoittaa VeNyvä-nuorisotoiminta.

Ryhmiä ohjaavat koulutetut vapaaehtoiset ja toisinaan myös VeNyvän työntekijät. 

Jos sinulla on jo idea tai haluat lähteä mukaan Do it -toimintaan, otathan yhteyttä: piritta.kahkonen@yvpl.fi tai 040 670 5887.

Maksuton lastenryhmä 4-11 vuotiaille

Syyskuussa toimintansa aloitti viiden kerran maksuton lasten ryhmä, joka kokoontuu keskiviikkoisin 6.9.–4.10.2023 klo: 17–19 Herttoniemessä (Petter Wetterin tie 6, 00810 HKI). RYHMÄ ON TÄYTTYNYT

Ryhmässä vahvistetaan lasten tunne- ja vuorovaikutustaitoja leikkien ja pelien avulla, jutellaan erilaisista perheistä sekä vietetään mukavaa aikaa yhdessä.

Yhteistyössä Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ja Pienperheyhdistys.

Lisätietoja: helja.jyrinki@yvpl.fi