Nuorten kehittämisryhmä Tsempparit

Nuorten kehittämisryhmä on tarkoitettu kaikille noin 12-20-vuotiaille yhden vanhemman perheiden nuorille, joita vaikuttaminen kiinnostaa. Osallistua voi mistä päin tahansa. Nuorten kehittämisryhmä ohjaa VeNyvän nuorisotoimintaa suunnittelemalla ja arvioimalla sen toimintaa, toimii verkkovertaisina ja vaikuttaa myös muihin heitä kiinnostaviin yhden vanhemman perheiden nuorten elämään liittyviin asioihin. 

Tapaamisia on muutaman kerran vuodessa ja ne pidetään pääosin verkossa Zoomin ja Teamsin välityksellä. 1-2 kertaa vuodessa tavataan livenä. Osallistua voi sen verran kuin haluaa ja ehtii.  Tapaamisiin sisältyy usein työskentelyn lisäksi jotain hauskaa yhteistä tekemistä. Ryhmään kuuluu noin 15 nuorta ympäri Suomea.

Nuorten erovaikuttajaryhmä

Nuorten erovaikuttajaryhmään pääsevät vanhempien eron kokeneet noin 13-17-vuotiaat nuoret, jotka ovat käyneet nuorten erotyöpajan. LINKKI lasten ja nuorten eroryhmät sivulle. Ryhmässä vaikutetaan siihen, että vanhempien eron kohdatessa lapset otetaan mahdollisimman hyvin huomioon ja heidän näkökulmansa kuullaan. Lisäksi nuoret nostavat esille muita tärkeinä pitämiään yhteiskunnallisia teemoja. Ryhmäläiset esim. esiintyvät tilaisuuksissa, kirjoittavat mielipidekirjoituksia, tekevät somevaikuttamista, tapaavat päättäjiä jne. 

Vaikuttajaryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa Helsingissä ja edistää yhdessä sovittuja vaikuttamisenkärkiä. Jokaisella tapaamiselle syömme myös hyvin ja pidämme myös hauskaa!

Nuorten erovaikuttajien vaikuttamisen kärjet kaudelle 2023-2024

  • Nuorille annettavan tiedon lisääminen (esim. tieto nuorille kuuluvista palveluista ja tuesta)
  • Mielenterveyden vaikutus nuoren elämään
  • Tiedon lisääminen erilaisista perheistä sekä kahden kodin vaikutuksista nuoren elämään

Erovaikuttajat on Yhden Vanhemman Perheiden Liiton ja Kasper – Kasvatus- ja perheneuvonta ry:n yhteistä toimintaa.

Erovaikuttajat voi kutsua puhumaan työpaikalle, tapahtumiin, toisille nuorille tai mediaan. Ota yhteyttä, niin pohditaan yhdessä lisää. Lisätietoa ja ilmoittautuminen vaikuttajaryhmiin: piritta.kahkonen@yvpl.fi tai. p. 040 6705887.