Joskus on helpompi jutella anonyymisti verkossa. Järjestämme verkkoon erityisesti yhden vanhemman perheiden lapsille ja nuorille suunnattua tukea. Työntekijöidemme kanssa voi jutella perhesuhteista, vanhempien erosta ja kaikista muistakin lapsia ja nuoria mietityttävistä asioista. Päivystämme Sekasin Gaming Discordissa sekä Ensi- ja turvakotien Liiton Lasten ja nuorten chatissa.

Tulevat chatit

Ryhmächatit Sekasin Gaming Discordissa teemalla perhesuhteet ja vanhempien ero to 21.9., 5.10., 19.10., 16.11. ja 7.12. klo 15.30-17, sekä teemalla neurokirjon nuoret ja vanhempien ero to 2.11. klo 15.30-17. Tule chattailemaan: https://discord.com/invite/sekasin

Lasten ja nuorten yksilö chatit joka arkipäivä klo 15-18. YVPL:n lasten ja nuorten toiminnan asiantuntijat chatissa: 31.10., 20.11. ja 14.12. klo 15-18. Tule chattailemaan: https://apuaeroon.fi/palvelu/lasten-ja-nuorten-chat/

Sekasin Gaming Discordissa yli 13-vuotiaille nuorille

Tule juttelemaan perhesuhteista, vanhempien erosta ja muista mietityttävistä jutuista Sekaisin Gamingiin joka toinen torstai (ei pyhäpäivinä). Osassa chatteja mukana koulutetut vertaisnuoret. Yhteistyössä Ensi- ja turvakotien liiton kanssa.

Syksyllä 2023 vierailijoina chatissa myös neurokirjon nuorten hyvinvoinnin asiantuntijat KVPS:n Hyvinvoinnin lataamo -hankkeesta.

Lasten ja nuorten chat

Apua eroon lasten ja nuorten -chattiin nuori voi tulla juttelemaan esimerkiksi perheestä, vanhempien erosta, riidoista, omasta seurustelusuhteesta tai jos on huolissaan itsestään tai jostain läheisestään. Ensi- ja turvakotien liiton ylläpitämä chat auki arkisin klo 15-18. Chat on luottamuksellinen, eikä siellä tarvitse kertoa nimeään. YVPL:n lasten ja nuorten toiminnan asiantuntijat chatissa: 31.10., 20.11. ja 14.12. klo 15-18.

Muita verkkovertaissivustoja

100asiaaerosta -sivusto

Olenko mä ainoa, jonka vanhemmat ovat eronneet? Tältäkö se tuntuu? Mitä seuraavaksi tapahtuu? Missä mä asun ja mikä on mun perhe? Olenko yhä tärkeä? Monenlaiset kysymykset pyörivät päässä, kun vanhemmat eroavat. 100 asiaa erosta -sivustolta löytyy vanhempien eron kokeneiden nuorten tekemiä kysymyksiä ja vastauksia sekä muuta materiaalia eroon liittyen: https://www.nuortennetti.fi/ihmissuhteet/vanhempien-ero/100-asiaa-erosta/

Tekijöinä ovat olleet muun muassa VeNyvä-toimintaan osallistuneet nuoret.

Youtube

Yhden Vanhemman Perheiden Liiton Youtubesta löytyy vertaisvideoita vanhempien eroon ja nuorten hyvinvointiin liittyen. Tilaa kanava ja katso videoita silloin, kun sinulle parhaiten sopii.

Instagram

Seuraa lasten ja nuorten toiminnan tapahtumia Instagramissa @venyva