Vanhempien ero vaikuttaa väistämättä nuoren elämään ja arkeen. Vanhempien eron käsittelyä ja hyväksymistä helpottaa se, että saa jakaa ajatuksiaan sekä kuulla myös toisten nuorten kokemuksia erosta. Nuoren mielessä saattaa myllertää monenlaisia tunteita aina helpotuksesta suruun. Joskus ajatuksia ja tunteita voi olla helpompi käsitellä ja puhua vertaisryhmässä, kuin esimerkiksi vanhempien kanssa. Nuoruus on myös kehitysvaihe, jolloin jo lapsena tapahtunut vanhempien ero voi aktivoitua mielessä. Nuorten erotyöpajoihin voi osallistua oli erosta kulunut vähän tai kauan aikaa. 

Nuori tule erotyöpajaan!

Nuorten erotyöpajassa pääset jakamaan omia ajatuksia ja kokemuksia vanhempien eroon liittyen, työskentelemään luovasti, syömään hyvin ja tutustumaan uusiin kavereihin. Samalla kuulet muista nuoria ja heidän kokemuksistaan, jotka saattavat jopa auttaa sinua.

Kenelle: Noin 12-17-vuotiaille nuorille, joiden vanhemmat ovat eronneet. Työpajaan jokainen on tervetullut sellaisena kuin on, eikä siellä tarvita mitään erityisiä taitoja. Riittää, että on kokemus vanhempien erosta, ja siitä voi olla kulunut lyhyempi tai pidempi aika.

Mitä: Jutellaan asioista, jotka juuri teidän ryhmää puhututtaa, esim. kahden kodin arki, riidat perheessä, uusperhekuviot ja myös ilon aiheet. Joskus vanhempien ero on voinut olla hyvä juttu, ja siitäkin voi puhua, miten kaikki on hyvin. Mietitään tapoja, joilla vanhempien eroon liittyviä asioita voi käsitellä ja autetaan omilla kokemuksilla myös muita. Nuoret saavat hyödyntää itselleen mieluisia tapoja ilmaista ajatuksiaan (musiikki, piirtäminen, valokuvaaminen, kirjoittaminen, sarjakuvat jne.). Lisäksi pidetään hauskaa yhdessä ja syödään hyvin.

Edut: Päivittäinen lounas sekä työpajan päätteeksi leffalippu ja todistus, josta voi olla hyötyä opiskelu- tai työpaikkaa hakiessa. Livetyöpajalaisille tarjotaan lounas ja verkkotyöpajalaisille lähetetään yllätyspaketti, josta löytyy esim. välipaloja ja kaikkea kivaa.

Työpajamalli on kehitetty yhteistyössä Kasper – Kasvatus- ja perheneuvonta ry:n kanssa. 

Työpajat ovat maksuttomia. Tervetuloa mukaan!

Seuraavat erotyöpajat

Kasvokkain kokoontuvia nuorten erotyöpajoja järjestetään usealla paikkakunnalla kesäkuun ensimmäisillä viikoilla 2024.

Lisäksi verkkoryhmä järjestetään, kun ryhmään on tullut vähintään 5 ilmoittautumista.

Ilmoittaudu tästä: https://link.webropol.com/s/verkkotyopaja2023

Lisätietoja: terhi.rapeli@yvpl.fi tai p. 0401863421