Tulevat ryhmät ja tapahtumat

29.11.23 OULU, jouluruokaklubi yhden vanhemman perheiden n. 12-17-vuotiaille nuorille ja heidän vanhemmilleen. Tulkaa yhdessä loihtimaan joulun tarjoiluja! Joulujärjestelyt sujuvat kätevästi, kun osa herkuista ja ruoista on tehty etukäteen valmiiksi. Ruokaklubilla kokataan lisäksi perheille yhteinen välipala ja syödään yhdessä. Aika ja Paikka: Keskiviikkona 29.11. klo 17-20, Oulun Marttala, Kajaaninkatu 36, 90100 Oulu. Ilmoittautuminen linkin kautta: https://link.webropol.com/s/ruokaklubi

Ruokaklubille voidaan ottaa vain rajattu määrä perheitä. Ruokaklubin järjestävät yhteistyössä Oulun ensi- ja turvakoti ry, Pohjois-Pohjanmaan Martat sekä Yhden Vanhemman Perheiden Liitto. Maksuton.

29.11.23 JYVÄSKYLÄ, Maistuva kotiruoka-ruokaklubi yhden vanhemman perheiden 12–17-vuotiaille nuorille ja heidän vanhemmilleen. Keskiviikkona 29.11. klo: 17–20, osoitteessa Yliopistonkatu 11, 40100. Ilmoittautumiset 12.11. mennessä totaaliyharit@gmail.com. Muistathan kertoa viestissä nimesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi, nuoresi nimen ja iän, sekä molempien mahdolliset allergiat ja erityisruokavaliot. Yhteistyössä Totaaliyhärit ry ja Keski-Suomen Martat.

7.12.23 HELSINKI, jouluruokaklubi, suolaiset yhden vanhemman perheiden 12–17-vuotiaille nuorille ja heidän vanhemmilleen. Torstaina 7.12. klo: 17–20 Oodissa Helsingissä, osoitteessa Töölönlahdenkatu 4, 00100. Ilmoittautumislinkki lisätään lähempänä tapahtumaa. Yhteistyössä Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry ja Uudenmaan Martat.

14.12.23 HELSINKI, jouluruokaklubi, makeat yhden vanhemman perheiden 12-17-vuotiaille nuorille ja heidän vanhemmilleen. Torstaina 14.12. klo: 17–20 Oodissa Helsingissä, osoitteessa Töölönlahdenkatu 4, 00100. Ilmoittautumislinkki lisätään lähempänä tapahtumaa. Yhteistyössä Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry ja Uudenmaan Martat.

Ruokaklubit

Ruokaklubilla kokataan, syödään ja vietetään mukavaa aikaa yhdessä. Osa ruokaklubeista on suunnattu yhden vanhemman perheen nuorille, osa nuorelle ja hänen vanhemmalleen. Ruokaklubilla on usein jokin teema, kuten ystävänpäivä, halloween, joulu, arkiruoka tai sushi. Joskus ruokaklubi pidetään retkien tai tapahtumien yhteydessä, jolloin kokkaus tapahtuu esimerkiksi ulkotulilla. Ruokaklubeja järjestetään eri puolilla Suomea ja verkossa. Ohjaajina toimivat marttapiirien kotitalousasiantuntijat.

DO IT -toiminta – kivaa vapaa-ajan toimintaa lasten ja nuorten toiveiden mukaan

Do it -toiminta on yhden vanhemman perheiden lasten ja nuorten itse suunnittelemaa ja toteuttamaa toimintaa omien toiveidensa ja kiinnostuksensa pohjalta. Toimintaa järjestetään sekä lyhytkestoisempina Do it -tapahtumina että nuorten Mahis-ryhminä, jotka kokoontuvat useamman kerran. Toiminta voi olla Megazonea, pallopelejä, musiikkivideon tekoa, geokätköilyä, mangaa, yhteinen reissu tai ihan jotain muuta. Tärkeintä on, että se on lasten tai nuorten ryhmän oma juttu!

Do it -tapahtumat

Do it -tapahtuma voidaan toteuttaa omana, erillisenä toimintanaan tai se voi olla osa Yhden Vanhemman Perheiden Liiton jäsenyhdistysten tapahtumia tai leirejä. Keskeistä toiminnassa on, että lapset ja nuoret pääsevät ideoimaan ja toteuttamaan itselleen mieleistä vapaa-ajan tekemistä. Do it -tapahtumat mahdollistavat uusien asioiden kokeilemisen mukavassa porukassa!

Do it -tapahtumia rahoittaa YVPL. Ryhmiä ohjaavat koulutetut vapaaehtoiset, lastenhoitajat ja toisinaan myös YVPL:n lasten ja nuorten toiminnan työntekijät. 

Jos sinulla on jo idea tai haluat lähteä mukaan Do it -toimintaan, otathan yhteyttä: piritta.kahkonen@yvpl.fi tai 040 670 5887.

Nuorten Mahis-ryhmät 

Mahis-ryhmät ovat Do it -toimintaa, jossa ryhmä tapaa toisiaan useamman kerran joko livenä tai verkossa. Ryhmä kokoontuu yhteen suunnittelemaan yhteistä toimintaa sekä toteuttamaan mahtavat suunnitelmansa. Ryhmässä pitää olla vähintään 3 osallistujaa, joista suurin osa on yhden vanhemman perheistä. VeNyvä-nuorisotoiminnan kautta ryhmä voi löytää aikuisen ohjaajan, jonka kanssa voi hakea toiminnalle rahoitusta. Myös ohjaaja voi lähteä kokoamaan nuorten ryhmää ja saa siihen apua nuorisotoiminnan työntekijöiltä. Tähän mennessä Mahis-ryhmät ovat esimerkiksi käyneet pakohuonepeleissä, kokeilemassa ratsastusta ja muita liikuntamuotoja, nauttineet ravintolaruokailuista sekä mökkeilleet paljullisessa maaseutumaisemassa. Ryhmien projekteja rahoittaa Nuorten Akatemian Mahis-toiminta.