Nuorten ja vanhempien yhteisessä toiminnassa nuori ja vanhempi pääsevät viettämään yhteistä aikaa kiinnostavan tekemisen parissa. 

Tulevat ryhmät ja tapahtumat

PERHETTÄ ETSIMÄSSÄ -RASTIRADAT:

Oulu 14.9.2024

 • Yhden vanhemman perheiden 12-17-vuotiaille nuorille ja heidän vanhemmilleen.
 • Aika: La 14.9.
 • Paikka: Oulu, tarkempi paikka ilmoitetaan myöhemmin.
 • Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Milja Harju, milja.harju@yvpl.fi, puh. 040 418 1360
 • Järjestäjä: Oulun Seudun Yhden Vanhemman Perheet ry ja YVPL

Kuopio 2.11.2024

 • Yhden vanhemman perheiden 12-17-vuotiaille nuorille ja heidän vanhemmilleen.
 • Aika: La 2.11.
 • Paikka: Kuopio, tarkempi paikka ilmoitetaan myöhemmin.
 • Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Milja Harju, milja.harju@yvpl.fi, 040 418 1360
 • Järjestäjä: Kuopion Seudun Yhden Vanhemman Perheet ry ja YVPL

RUOKAKLUBIT:

Helsinki 26.6. klo 17–20 Teemana kesän juhlat ja ihanat kakut

Huom! Uusi päivämäärä ja paikka.

 • Yhden vanhemman perheiden 12–17-vuotiaille nuorille ja heidän vanhemmilleen. Paikka: Marttojen opetuskeittiöt, Sammonsilta 8, 02100, Espoo.
 • Ilmoittautuminen ja lisätiedot: totaaliyharit@gmail.com 19.6. mennessä. Järjestäjä: Totaaliyhärit ry, Uudenmaan martat ja YVPL. Tapahtuma on osallistujille maksuton.
 • Ilmoittautuminen viimeistään 19.6. Tapahtumaan mahtuu rajallinen määrä osallistujia, jotka otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.
 • Kerrothan ilmoittautumisviestissä nimesi, sähköpostisi ja puhelinnumerosi sekä nuoren nimen ja iän sekä kummankin allergiat ja erityisruokavaliot.

VIIKONLOPPULEIRI NUORTEN PERHEILLE 31.8.-1.9.2024

Hei yhden vanhemman perheen vanhempi, tule nuoresi ja lapsesi kanssa perheleirille tunnelmalliseen Rekikosken majoituskeskukseen Huittisiin! Leiri on tarkoitettu yhden vanhemman perheille, joissa on vähintään yksi 12–17-vuotias nuori. Leirillä on täysihoito ja se on osallistujille maksuton.

Ohjelma ja aikataulu

Leiri alkaa la 31.8. klo 11 lounaalla ja päättyy su 1.9. lounaan jälkeen yhteiseen päätöshetkeen n. klo 14.

Viikonlopun aikana järjestetään mukavaa ja vertaistuellista tekemistä perheille yhteisesti sekä erikseen nuorille, lapsille ja aikuisille. Ohjelmassa mm. nuorille ratsastusta, lapsille Alma-Peikon Seikkailupuisto ja kotieläintila. Vanhemmille omaa toimintaa ja illalla kaikilla mahdollisuus saunomiseen. Leirillä vietetään aikaa yhdessä muiden perheiden kanssa sekä ikäryhmittäin ja käsitellään perheeseen liittyviä asioita kivan tekemisen kautta ammattilaisten ohjauksessa.

Haku leirille: 17.5. mennessä osoitteessa https://link.webropol.com/s/ilmoittautuminenlounais-suomenperheleirille2024

Leirille mahtuu rajattu määrä osallistujia ja valituille perheille ilmoitetaan ilmoittautumisajan päätyttyä. Leiri on suunnattu ensisijaisesti Länsi-Suomen alueella asuville.

Aika: la 31.8. klo 11 – su 1.9. n. klo 14

Paikka: Rekikosken matkailu- ja vapaa-ajankeskus
Kivirannantie 240/253
32700 HUITTINEN

Leirin järjestäjät: Turun Seudun Yksinhuoltajat, Tampereen Seudun Yksin- ja Yhteishuoltajat ry ja Yhden Vanhemman Perheiden Liiton lasten ja nuorten toiminta. Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin.

Lisätiedot:
Milja Harju
Lasten ja nuorten toiminnan asiantuntija
Yhden Vanhemman Perheiden Liitto
milja.harju@yvpl.fi / puh. 040 418 1360

Ruokaklubit

Ruokaklubilla nuori ja vanhempi kokkaavat, syövät ja juttelevat yhdessä. Ruokaklubeilla on usein teema, esimerkiksi ystävänpäivä, Halloween, joulu, arkiruokaa, sushit jne. ja klubeja järjestetään myös ulkotulilla retkien ja tapahtumien yhteydessä. Ruokaklubeja järjestetään eri puolilla Suomea ja verkossa. Ohjaajina toimivat marttapiirien kotitalousasiantuntijat. Ruokaklubeihin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä: milja.harju@yvpl.fi tai p. 040 418 1360.

Nuorten ja vanhempien päivä

Nuorten ja vanhempien päivässä kierretään perheittäin hauskalla Perhettä etsimässä -rastiradalla. Rastiradalla tehdään tehtäviä, puhutaan perheestä ja opitaan toisista uusia asioita. Päivä aloitetaan ja lopetetaan ryhmän yhteisellä toiminnalla. Päivään kuuluu ruokailu. Päiviä järjestetään eri puolilla Suomea.