Joskus on helpompi jutella anonyymisti verkossa. VeNyvä-nuorisotoiminta on mukana järjestämässä verkkoon erityisesti yhden vanhemman perheiden nuorille suunnattua tukea. Työntekijämme juttelevat nuorten ja lasten kanssa perhesuhteista, vanhempien erosta ja kaikista muistakin mietityttävistä asioista Lasten ja nuorten chatissa sekä Sekasin Gamingissa.

Apua eroon lasten ja nuorten -chat

Apua eroon lasten ja nuorten -chattiin voi tulla juttelemaan esimerkiksi perheestä, vanhempien erosta, riidoista, omista ihmissuhteista tai jos on huolissaan itsestään tai jostain läheisestään. Ensi- ja turvakotien liiton ylläpitämä chat auki arkisin klo 15-18. Chat on luottamuksellinen, eikä siellä tarvitse kertoa nimeään.

YVPL:n lasten ja nuorten toiminnan työntekijät chatissa: ti 31.10., ma 20.11. ja to 14.12. klo 15-18.

Tule chattailemaan: https://apuaeroon.fi/palvelu/lasten-ja-nuorten-chat/

Sekasin Gaming Discordissa

Tule juttelemaan perhesuhteista, vanhempien erosta ja muista mietityttävistä jutuista Sekaisin Gamingiin joka toinen torstai (ei pyhäpäivinä). Osassa chatteja mukana koulutetut vertaisnuoret. Yhteistyössä Ensi- ja turvakotien liiton kanssa.

Syksyllä 2023 vierailijoina chatissa myös neurokirjon nuorten hyvinvoinnin asiantuntijat KVPS:n Hyvinvoinnin lataamo -hankkeesta.

Teemalla Neurokirjon nuoret ja vanhempien ero chattaillaan to 7.9. ja 2.11.

Chatit: 7.9., 21.9., 5.10., 19.10., 2.11., 16.11. ja 7.12. klo 15.30-17.

Tule chattailemaan: discord.gg/sekasin

100asiaaerosta -sivusto

Olenko mä ainoa, jonka vanhemmat ovat eronneet? Tältäkö se tuntuu? Mitä seuraavaksi tapahtuu? Missä mä asun ja mikä on mun perhe? Olenko yhä tärkeä? Monenlaiset kysymykset pyörivät päässä, kun vanhemmat eroavat. 100 asiaa erosta -sivustolta löytyy vanhempien eron kokeneiden nuorten tekemiä kysymyksiä ja vastauksia sekä muuta materiaalia eroon liittyen: https://www.nuortennetti.fi/ihmissuhteet/vanhempien-ero/100-asiaa-erosta/

Tekijöinä ovat olleet muun muassa VeNyvä-toimintaan osallistuneet nuoret.

Youtube

Yhden Vanhemman Perheiden Liiton Youtubesta löytyy vertaisvideoita vanhempien eroon ja nuorten hyvinvointiin liittyen. Tilaa kanava ja katso videoita silloin, kun sinulle parhaiten sopii.

Instagram

Seuraa VeNyvä-nuorisotoiminnan tapahtumia ja nuorten mietteitä Instagramissa @venyva