Vanhempien ero vaikuttaa väistämättä lapsen tai nuoren elämään ja arkeen. Vanhempien eron käsittelyä ja hyväksymistä helpottaa se, että saa tukea ja saa jakaa ajatuksiaan sekä kuulla myös toisten kokemuksia erosta. Vanhempien erotessa mielessä saattaa myllertää monenlaisia tunteita aina helpotuksesta suruun. Joskus ajatuksia ja tunteita voi olla helpompi käsitellä ja puhua puolueettomassa ryhmässä, kuin vanhempien kanssa.

Lasten ja nuorten eroryhmien sisällöstä näet lisätietoa tulevien ryhmien listauksen jälkeen.

Tulevat ryhmät

TAMPERE 3.-6.6.2024 klo 10-15

Nuorten erotyöpaja 13-17-vuotiaille neurokirjon nuorille, joiden vanhemmat ovat eronneet. Työpajapäivinä saa maksuttoman lounaan ja lopuksi leffalipun sekä todistuksen kiitokseksi osallistumisesta.

Lisätietoja antaa piritta.kahkonen@yvpl.fi / 0406705887.
Paikka: Tulppaanitalo, Pinninkatu 51, Tampere

Työpaja järjestetään Yhden Vanhemman Perheiden Liiton ja Tukena-Säätiön yhteistyössä.

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä: https://link.webropol.com/s/erotyopajatampere

ROVANIEMI 3.-7.6.2024 klo 10-15

Erotyöpaja 13-17-vuotiaille nuorille, joiden vanhemmat ovat eronneet. Työpajapäivinä saa maksuttoman lounaan ja lopuksi leffalipun sekä todistuksen kiitokseksi osallistumisesta.

Paikka: Monitoritalo Monde, Pohjolankatu 6, Rovaniemi

Ilmoittautuminen 20.5. mennessä:

https://link.webropol.com/s/tyopajarovaniemi1

Lisätietoja: markku.iso-heiko@yvpl.fi / 0407540026

Työpaja järjestetään Yhden Vanhemman Perheiden Liiton ja Lapin ensi- ja turvakoti ry:n yhteistyössä.

HELSINKI 10.-14.6.2024 klo 10-15

Nuorten erotyöpaja 13-17-vuotiaille nuorille, joiden vanhemmat ovat eronneet. Työpajapäivinä saa maksuttoman lounaan ja lopuksi leffalipun sekä todistuksen kiitokseksi osallistumisesta.

Lisätietoja antaa helja.jyrinki@yvpl.fi / 0405570940.
Paikka: Keskuskirjasto Oodin nuorisotila, Töölönlahdenkatu 4, Helsinki

Työpaja järjestetään Yhden Vanhemman Perheiden Liiton ja Kasper – Kasvatus- ja perheneuvonta ry:n yhteistyönä.

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä: https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/49bb26ad-1852-4f23-bfdd-f79684f6c6c6?displayId=Fin2947680

Erotyöpajamallin ovat kehittäneet Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ja Kasper – Kasvatus ja perheneuvonta ry yhdessä.

Lasten erovertaisryhmät

Lasten erovertaisryhmissä lapsi saa mahdollisuuden käsitellä vanhempien eroon liittyviä ajatuksia ja tunteita yhdessä muiden vertaisten ja turvallisten aikuisten kanssa. Lisäksi erovertaisryhmissä harjoitellaan tunne- ja vuorovaikutustaitoja sekä pyritään tarjoamaan lapsille onnistumisen kokemuksia. Parhaimmillaan ryhmästä voi tulla lapselle tärkeä oma juttu, jonka myötä lapsi voi saada lisää itseluottamusta ja uusia kavereita. 

Lasten Tilli Toukka -ryhmämalli on 4–6-vuotiaille lapsille suunnattu erovertaisryhmä. Ryhmämalli rakentuu viiden peruspilarin varaan: arki ja rutiinit, kosketus, tunteet, positiivinen palaute ja toivo. Lisäksi mallin menetelmissä hyödynnetään taidetta ja musiikkia. 

Lasten eroryhmä on suunnattu 7–11-vuotiaille lapsille. Lasten eroryhmää toteutetaan Kasper ry:n ryhmämallin mukaisesti. Mallissa ydinperiaatteita ovat lapsen näkökulma, vertaisuus ja voimavarakeskeisyys. 

Seuraa Yhden Vanhemman Perheiden Liiton nettisivuja saadaksesi ajankohtaista tietoa tulevista erovertaisryhmistä. Lasten ryhmiin liittyvistä asioista voi tiedustella lasten ja nuorten toiminnan asiantuntija Heljä Jyringiltä (helja.jyrinki@yvpl.fi).

Nuorten erotyöpajat

Nuorten erotyöpajat on suunnattu n.13-17-vuotiaille nuorille, joiden vanhemmat ovat eronneet. Työpajoissa pääsee jakamaan omia ajatuksia ja kokemuksia vanhempien eroon liittyen, työskentelemään luovasti ja tutustumaan uusiin kavereihin, joilla on myös kokemus vanhempien erosta.

Jokainen nuori on tervetullut työpajaan omana itsenään, eikä siellä tarvita mitään erityisiä taitoja. Riittää, että on kokemus vanhempien erosta, ja siitä voi olla kulunut lyhyempi tai pidempi aika.

Ryhmässä jutellaan asioista, jotka juuri kyseistä ryhmää puhututtaa, esim. kahden kodin arki, riidat perheessä, uusperhekuviot ja myös ilon aiheet. Joskus vanhempien ero on voinut olla hyvä juttu, ja siitäkin voi puhua, miten kaikki on hyvin. Mietitään tapoja, joilla vanhempien eroon liittyviä asioita voi käsitellä ja autetaan omilla kokemuksilla myös muita. Nuoret saavat hyödyntää itselleen mieluisia tapoja ilmaista ajatuksiaan (musiikki, piirtäminen, valokuvaaminen, kirjoittaminen, sarjakuvat jne.). Lisäksi pidetään hauskaa yhdessä ja syödään hyvin. 😊

Työpajassa saa päivittäin lounaan sekä työpajan päätteeksi osallistumistodistuksen, josta voi olla hyötyä opiskelu- tai työpaikkaa hakiessa. Työpajoja voidaan järjestää joko livenä tai verkossa. Verkkoryhmäläisille lähetetään yllätyspaketti, josta löytyy esim. välipaloja ja kaikkea kivaa.Työpajat ovat maksuttomia.