Vastasimme yhdistyksistä tulleeseen toiveeseen ja kehitimme verkossa toteutettavan vertaisohjaajakoulutuksen, joka avautui Väestöliiton Hyvä Kysymys – kun elämä askarruttaa -palveluun tämän viikon alussa. Kurssi löytyy täältä: https://www.hyvakysymys.fi/kurssi/yvpl-ryn-vertaisohjaajakoulutus/

Täysin verkossa toteutettava koulutus on liiton aluekoordinaattoreiden koordinoima ja hallinnoima. Koulutuksen myötä yhteistyö liiton ja paikallisyhdistyksen kanssa syventyy, sillä voimme kouluttaa ketterällä aikataululla yhdistykseenne olkkariohjaajia ja tukihenkilöitä ajasta ja paikasta riippumatta.

Kurssi koostuu viidestä pakollisesta opintojaksosta, joissa käydään läpi perustiedot Yhden Vanhemman Perheiden Liitosta, yhden vanhemman perhemuodoista, vertaisuudesta, olohuonetoiminnasta ja omista voimavaroista huolehtimisesta. Lisäksi kurssin yhteydessä jokainen pohtii omaa yhden vanhemman perheen tarinaansa suhteessa vertaistukihenkilönä toimimiseen. Kurssissa on lisäksi kaksi valinnaista moduulia; totaaliyksinhuoltajan tukeminen ja erovanhemman tukeminen. Totaaliyksinhuoltaja-moduulin käytyään osallistuja voi toimia vertaistukihenkilönä esimerkiksi Leija-ryhmässä ja vetää paikkakunnallaan totaaliyksinhuoltajalle tarkoitettua olohuonetta. Erovanhemman tukeminen -moduuli taas antaa valmiudet toimia esimerkiksi eroryhmässä työntekijän työparina, kokemusasiantuntijana Eron Ensiapupisteellä tai vetää verkossa eronneille suunnattua teemachattia.

Aluekoordinaattorit vastaavat oman alueensa vapaaehtoisen koulutussuorituksen vastaanottamisesta. Kurssin suorittamiseen tarvitaan salasana, jonka aluekoordinaattori antaa kurssin suorittamisesta sopimisen yhteydessä.

Haluatko suorittaa kurssin? Haluatko lisätietoa? Onko kysyttävää? Ota oman alueesi aluekoordinaattoriin yhteyttä:

Uusimaa:
Laura Nousiainen, 040 774 9660

Länsi-Suomi:
Teija Hallbäck-Vainikka, 040 541 5294

Pohjois-Suomi,
Markku Iso-Heiko, 040 7540 026

Itä-Suomi,
Marjo Meriranta, 0400 441 708