Jotta Korona-virus leviäisi mahdollisimman hitaasti ja vältettäisiin terveydenhuollon yhtäkkinen ylikuormitus, hallitus otti pakkokeinot käyttöön. Nämä koskettavat jokaista henkilökohtaisesti, välillisesti ja työn tekemisen kannalta sekä toki myös liiton ja sen paikallisyhdistysten toimintojen kannalta. Tavoitteena on vähentää ihmisten kontakteja määrämällä liikkumis-ja oleskelurajoituksia väestön suojaamiseksi.

Julkisissa tiloissa ei saa 18.3.-13.4 kokoontua kuin korkeintaan 10 henkilöä. Tämä tarkoittaa yhdistystoimintojen kannalta olkkarikokoontumisille taukoa vähintään 13.4. saakka, mutta hyvin moni taho (srk, järjestöt) ovat linjanneet jo aikaisemmin ryhmäkokoontumisten tauon kestävän huhtikuun loppuun – tämä päätös on vastuullinen. Seuraillaan tilannetta kevään ja tilanteen edetessä.

Liiton tukimuodot siirtyvät verkkoon, myös Eroinfo-puhelin palvelee normaalisti

Liitossa kehitetään parasta aikaa tukinettiin pystytettäviä verkko-olkkareita (chatteja), jotka starttaavat viikolla 13. Tiedotamme näistä vielä tarkemmin erikseen myös somekanavillamme ja verkkosivuilla. Muistattehan myös Kansainvälisen yksinhuoltajien päivän 21.3., jonka teemana on tänä vuonna #ylpeästi! Käy katsomassa tapahtuman Facebook-sivu (https://www.facebook.com/events/220102212517346/) ja liity mukaan!