Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry keskittyy tänä keväänä erilaisiin verkossa tarjottaviin tukimuotoihin. Viikolla 13 alkavan, 8 viikkoa kestävän suljetun Hyvä Ero -verkkoryhmän lisäksi aloitamme kaikille yhden vanhemman perheille avoimet, teemoitetut pop up -olkkarichatit yhteistyökumppanimme Tukinetin verkkoalustalla.

Olkkarichatit keskittyvät erilaisiin yhden vanhemman perheitä koskettaviin teemoihin kuten eroon, vanhemmuuteen, lapsen ja nuoren näkökulmiin sekä omaan jaksamiseen. Chatteja järjestetään viikottain pääasiassa torstai-iltaisin ja näitä ohjaavat liiton työntekijät. Chattien määrää on mahdollista lisätä, mikäli kysyntä kasvaa. Lisäksi tarjoamme vertaistuettuja chatteja yksin odottaville ja täysin yksin lasta kasvattaville vanhemmille.

YVPL:n nuorisotoimintaa koordinoiva VeNyvä-hanke aloittaa murrosikäisten lasten vanhemmille tarkoitetun Kamalat äidit -verkkoryhmän huhtikuussa. Lisäksi VeNyvä ja Kasvatus- ja perheneuvonta ry – Kasper valtaavat Mannerheimin Lastensuojeluliiton Nuortennetin sekä sen some-kanavat teemalla vanhempien ero 14.4.-17.4.2020. Seuraa, osallistu keskusteluun ja kuule nuorten ajatuksia vanhempien erosta täällä: www.nuortennetti.fi, Insta @mll_nuortennetti & Snäppi @MLL_Nuortennetti.

Huhtikuussa liitto avaa myös täysin uuden vertaisohjaajakoulutuksen verkkoon. Koulutus toteutetaan Hyvä Kysymys – kun elämä askarruttaa -alustalla ja se on tarkoitettu liiton vapaaehtoisille olkkariohjaajille ja tukihenkilöille.

Erotukeen keskittyvä Eroinfo-puhelin päivystää normaalisti. Eroinfo-puhelimessa YVPL ry antaa erotukea esimerkiksi lapsen tapaamiseen, huoltoon ja elatukseen liittyviin kysymyksiin. Eroinfopuhelin päivystää ma, ti ja to klo 10-16 ja ke klo 10-19 numerossa 020 774 9800.

Lämpimästi tervetuloa toimintaamme!

Vertaistukichatit, niiden teemat ja sisällöt löytyvät osoitteesta www.tukinet.net -> vertaistukea yhden vanhemman perheiden vanhemmille. Suora linkki olkkarichat-listaukseen: https://tukinet.net/teemat/vertaistukea-yhden-vanhemman-perheiden-vanhemmille/ryhmachatit/

Hyvä kysymys -verkkoalusta: www.hyvakysymys.fi