Järjestämme suosittuja nuorten erotyöpajoja taas kesällä Tampereella, Rovaniemellä ja Helsingissä. Tule sinäkin mukaan!

”Nuorten erotyöpaja oli ihana! Puhuminen ja muiden nuorten tarinat olivat tärkeintä. Koin, että mut hyväksyttiin sellaisena kuin olen ja mua arvostettiin. Toivoisin tällaisia lisää.”
– kertoo nuori 15v. kokemuksestaan työpajassa.

Mikä työpaja?

Vanhempien eron käsittelyä ja hyväksymistä helpottaa se, että saa tukea ja saa jakaa ajatuksiaan sekä kuulla myös toisten kokemuksia erosta. Vanhempien erotessa mielessä saattaa myllertää monenlaisia tunteita aina surusta helpotukseen. Joskus ajatuksia ja tunteita voi olla helpompi käsitellä ja puhua puolueettomassa ryhmässä yhdessä toisten saman kokeneiden kanssa.

Työpajassa pääsee puhumaan vanhempien erosta ja ideoimaan, miten voisi auttaa muita saman kokeneita. Ryhmässä jutellaan asioista, jotka juuri kyseistä ryhmää puhututtaa, esim. kahden kodin arki, riidat perheessä, uusperhekuviot ja myös ilon aiheet. Lisäksi tehdään yhdessä kaikenlaista kivaa.

Etuja?

Työpajan osallistujat saavat työpajatodistuksen, jota voi hyödyntää opiskelu- ja työnhaussa. Osallistujille tarjotaan päivittäinen lounas ja leffalippu työpajan päätteeksi.

Työpaja on maksuton.

Miksi?

Nuoret kertovat lähes poikkeuksetta erotyöpajojen helpottavan oloa ja auttavan eroon sopeutumisessa. Lisäksi työpajoissa nuoret saavat onnistumisen kokemuksia, vertaisuutta ja kokemuksen, ettei ole yksin omien kokemustensa ja ajatustensa kanssa. Työpajoissa koetaan myös iloa, turvaa, hyväksyntää, hyvää yhteishenkeä ja saadaan kavereita. Siksi! ❤

Missä ja milloin?

Tampereella erotyöpaja neurokirjon nuorille ma-to 3.-6.6.2024 klo 10-15.

Paikkana Tulppaanitalo, Pinninkatu 51.

Ilmoittautuminen 20.5.2024 mennessä: https://link.webropol.com/s/erotyopajatampere

Lisätietoja: piritta.kahkonen@yvpl.fi tai p. 0406705887

Rovaniemellä erotyöpaja ma-pe 3.-7.6.2024 klo 10-15.

Paikkana Monitoritalo Monde, Pohjolankatu 6.

Osana työpajaa käydään myös pakohuonepelissä.

Ilmoittautuminen 20.5.2024 mennessä: https://link.webropol.com/s/tyopajarovaniemi1

Lisätietoja: markku.iso-heiko@yvpl.fi tai p. 0407540026

Helsingissä erotyöpaja ma-pe 10.-14.6.2024 klo 10-15.

Paikkana Oodin nuorisotila, Töölönlahdenkatu 4.

Osana työpajaa käydään myös pakohuonepelissä.

Ilmoittautuminen 24.5.2024 mennessä: https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/49bb26ad-1852-4f23-bfdd-f79684f6c6c6?displayId=Fin2947680

Lisätietoja: helja.jyrinki@yvpl.fi tai p. 0405570940

Erotyöpajat järjestää Yhden Vanhemman Perheiden Liitto yhteistyössä Kasper -Kasvatus- ja perheneuvonta ry:n, Lapin ensi- ja turvakotiyhdistyksen sekä Tukena-säätiön kanssa. Erotyöpajamallin ovat kehittäneet Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ja Kasper – Kasvatus ja perheneuvonta ry yhdessä.

Lisää tietoa nuorten työpajoista voit lukea täältä: https://yvpl.fi/lastenjanuortentoiminta/lasten-ja-nuorten-eroryhmat/

Tietoa muusta maksuttomasta lasten ja nuorten vertais- ja vapaa-ajan toiminnastamme löydät sivulta: https://yvpl.fi/lastenjanuortentoiminta/ .

Tulossa mm. valtakunnallinen vertaisryhmä yhden vanhemman kanssa kasvaneille nuorille sekä maistuvia ruokaklubeja.