Torstaina 1.6.23 vietetään kansainvälistä vanhemmuuden päivää. Sen teemana on: Vanhemmuus ei ole yksilösuoritus.

Tämä jos mikä on totta monelle perheelle, varsinkin yhden vanhemman perheelle. Kenenkään ei tarvitse suoriutua yksin. Emme saa palkintoja siitä, kuka jaksaa yksin eniten, kuka pyytää vähiten apua. Avun pyytäminen ja tuen saaminen on myös kaksisuuntainen asia: sen kauneus on siinä, että myös tuen antaja ja tarjoaja saa merkityksellisyyden kokemusta ollessaan hyödyksi. #yhdessäemmeoleyksin , Yhden Vanhemman Perheiden Liiton yksi tärkeä slogan, pitää tässäkin niin hyvin paikkaansa.

Monet yhden vanhemman perheiden vanhemmat kertovat, miten aktiivinen tukijoukkojen kerääminen ympärille on ollut korvaamaton apu. Naapurit, ystävät ja tuttavat vaikkapa harrastuksistakin usein haluavat ja voivat auttaa. Miten sinä voisit pyytää ja antaa apua lähimmäiselle?

Vertaistukichatissamme eräs vanhempi sanoi: mikään ei ole lapselleni ollut parempaa kuin se, että pääsen kerran viikossa viettämään ihan omaa aikaa, kun tuttava hoitaa lastani.

Niinpä, itsestään huolehtiminen on myös lapsestaan huolehtimista.

Yhden Vanhemman Perheiden Liitto tarjoaa valtakunnallisesti apua ja tukea vanhempien eron kokeneille, yhden vanhemman perheille sekä totaaliyksinhuoltajaperheille livenä ja verkossa. Vanhemmille on tarjolla neuvontaa esimerkiksi eroinfopuhelimessa ja chateissa sekä vertaistukea ryhmissä ja chateissa. Järjestämme myös lapsille ja nuorille vertaisryhmiä ja chatteja. Lisäksi perheet voivat osallistua jäsenyhdistystemme monipuolisiin tapahtumiin, retkiin ja leireihin ympäri Suomea. Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaamme, katso lisää: www.yvpl.fi.

Lue lisää vanhemmuuden päivän teemasta täältä: https://www.vaestoliitto.fi/ajankohtaista/vanhemmuus-ei-ole-yksilosuoritus/