Aluekoordinaattorin tehtävänä on auttaa alueen yhden vanhemman perheitä perustamaan yhdistyksiä ja vertaisryhmiä sekä tukea jäsenyhdistyksiä mm. kursseja järjestämällä. Aluekoordinaattori hoitaa myös hallintoon liittyviä käytännön asioita ja toimii yhtenä Eroinfo -puhelimen päivystäjänä. Uudenmaan aluekoordinaattorin toimialueeseen kuuluvat entisen Uudenmaan läänin alueen kunnat. Toimipiste sijaitsee Helsingissä. Liitolla on ollut kolme aluekoordinaattoria, täytettävä neljäs toimi on uusi. Toimi täytetään sillä ehdolla, että sosiaali- ja terveysministeriö vahvistaa sille avustuksen.

 Arvostamme soveltuvaa koulutusta, kokemusta vastaavista järjestötehtävistä sekä kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Tehtävään kuuluu myös ilta- ja viikonlopputyötä sekä noin kymmenkunta matkustuspäivää vuodessa. Työssä noudatetaan Sosiaalialan järjestöjen työehtosopimusta. Tehtävään valitun on ennen työn vastaanottamista esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain 6. pykälän toisen momentin tarkoittama rikosrekisteriote sekä työterveyshuollon arvio edellytyksistä hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä. Työ alkaa sopimuksen mukaisesti. 

 Hakemukset ansioluetteloineen, suosituksineen ja palkkatoivomuksineen 6.2.2015 klo 16.00 mennessä osoitteeseen Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry. Fredrikinkatu 47, 2. krs, 00100 Helsinki tai osoitteeseen johanna.ikavalko@yvpl.fi. Haastattelut järjestetään Helsingissä viikoilla 8-9 Lisätietoja toimenkuvasta 040 3515355 tai 050 3509967. 

Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry on vuonna 1995 perustettu valtakunnallinen lastensuojelualan etujärjestö, jolla on noin 100 paikkakunnalla yhdistys- tai vertaisryhmätoimintaa.  Liiton tarkoituksena on tehdä ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä yhden vanhemman perheiden lasten sosiaalisen, oikeudellisen ja taloudellisen syrjäytymisen ehkäisemiseksi ja vanhempien kriisien seurausten lievittämiseksi.  Liitto saa toimintaansa tukea Raha-automaattiyhdistyksen varoista.