Kenelle: 13-17-vuotiaille nuorille, joiden vanhemmat ovat eronneet. Työpajaan jokainen on tervetullut sellaisena kuin on, eikä siellä tarvita mitään erityisiä taitoja. Riittää, että on kokemus vanhempien erosta, ja siitä voi olla kulunut lyhyempi tai pidempi aika.

Mitä: Jutellaan asioista, jotka juuri teidän ryhmää puhututtaa, esim. kahden kodin arki, riidat perheessä, uusperhekuviot ja myös ilon aiheet. Joskus vanhempien ero on voinut olla hyvä juttu, ja siitäkin voi puhua, miten kaikki on hyvin. Mietitään tapoja, joilla vanhempien eroon liittyviä asioita voi käsitellä ja autetaan omilla kokemuksilla myös muita. Nuoret saavat hyödyntää itselleen mieluisia tapoja ilmaista ajatuksiaan (musiikki, piirtäminen, valokuvaaminen, kirjoittaminen, sarjakuvat jne.). Lisäksi pidetään hauskaa yhdessä ja syödään hyvin 🙂

Edut: Päivittäinen lounas sekä työpajan päätteeksi leffalippu ja todistus, josta voi olla hyötyä opiskelu- tai työpaikkaa hakiessa.

Milloin: Syyslomalla ma-ke 17.-19.10. klo 10-15 sekä ti 25.10. klo 17-19 (yhteensä 4 tapaamista)

Ilmoittautuminen: https://link.webropol.com/s/nuortentyopajatyttojentalo2022

Lisätiedot: hanna.ristimaki@suomenkasper.fi tai piritta.kahkonen@yvpl.fi

 

Työpaja on kehitetty Yhden Vanhemman Perheiden Liiton sekä Kasper- Kasvatus- ja perheneuvonta ry:n yhteistyönä. Tämän työpajan järjestävät yhteistyössä Yhden Vanhemman Perheiden Liiton VeNyvä-nuorisotoiminta, Kasper- Kasvatus- ja perheneuvonta ry sekä Tyttöjen Talo Helsinki.

 

Helsingin Tyttöjen Talon toiminta on tarkoitettu 10 – 29-vuotiaille tytöille ja naisille sukupuolen moninaisuus huomioiden. Tyttöjen Talo tarjoaa avointa ja yhteisöllistä toimintaa, ryhmiä, harrastusmahdollisuuksia, yksilöllistä tukea erilaisiin elämäntilanteisiin, jalkautuvaa toimintaa, seksuaalineuvontaa- ja kasvatusta sekä yksilö- ja vertaisryhmätukea seksuaaliväkivaltaa kohdanneille. Tyttöjen Talo on osa Loisto Setlementti Ry:tä, joka toteuttaa sukupuoli- ja kulttuurisensitiivistä sosiaalista nuorisotyötä pääkaupunkiseudulla. Lisätietoja www.tyttojentalo.fi ja www.loistosetlementti.fi