Tilaisuudet tarjoavat tietoa eroon liittyvistä aiheista ja mahdollisuuden esittää kysymyksiä asiantuntijoille. Teemalliset tilaisuudet on suunnattu lasten vanhemmille ja heidän läheisilleen, ammattilaisille ja opiskelijoille sekä asiasta kiinnostuneille. Osallistuminen on mahdollista myös nimimerkillä.
Ilmoittautuminen viimeistään maanantaina, kaksi päivää ennen tilaisuutta www.tuentu.fi
Jos mielessäsi on pienikin asia, mitä haluaisit kysyä, tule linjoille!

Miten tukea lasta ja nuorta vanhempien erossa
Ke 5.10.2022 klo 14-15.30
Parisuhteen päättyessä vanhemmat eroavat toisistaan, eivät lapsistaan. Ero aiheuttaa muutoksia lapsen elämään sekä herättää monenlaisia tunteita. Miten huomioida lapset ja nuoret erossa?
Raision perheneuvola ja Linkki-toiminta, Varsinais-Suomen lastensuojelujärjestöt ry

Lasten asioista sopiminen eron jälkeen
Ke 12.10.2022 klo 14-15.30
Mistä asioista vanhemmat voivat sopia lastenvalvojan luona? Entä jos sopimisessa on vaikeuksia? Perheoikeudellinen yksikkö ja käräjäoikeus

Miten ero muuttaa isyyttä?
Ke 19.10.2022 klo 14-15.30
Miten ero vaikuttaa isän ja lapsen väliseen suhteeseen? Mitä on hyvä ottaa huomioon ja miten tukea isyyttä erotilanteessa? Näitä ja monia muita isän näkökulmia erotilanteeseen valottaa Miessakit ry.

Tunteet kuumentavat eronjälkeistä yhteistyötä eksän kanssa, mikä avuksi?
Ke 26.10.2022 klo 14-15.30
Alustuksen avulla saat työkaluja erosta selviytymiseen ja tunteiden säätelyyn haastavissa tilanteissa ex-puolison kanssa. Vaikka suhteenne olisi ollut puhumaton tai myrskyisä, eron jälkeisessä yhteistyössä voitte onnistua, jos niin haluatte. Perheasiain neuvottelukeskus, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä

Ero elämänkriisinä, päihteet & lapsen kokemus
Ke 2.11.2022 klo 14-15.30
Ero on kriisi, joka haastaa ihmisen kyvyn selvitä rakentavilla tavoilla. Tule kuulemaan ja keskustelemaan miten päihteet voivat muodostua keinoksi selvitä vaikeista tilanteista ja tunteista ja mistä hakea tarvittaessa apua itse tai läheisenä. Pidä kiinni®-ensikoti Pinja, Turun ensi- ja turvakoti ry.

Ero eläkeiässä
Ke 9.11.2022 klo 14-15.30
Ero eläkeiässä on merkittävä elämänmuutos. Ero herättää monenlaisia ajatuksia ja tunteita, joista voi olla vaikeaa päästä eteenpäin. Illan aikana pohditaan mikä auttaa erosta selviämisessä ja omannäköisen elämän uudelleenrakentamisessa. Lisäksi tarjolla on tietoa siitä, mistä saada tarvittaessa tukea. Senioripysäkki, Tukenasi ry.