Oispa joku… 

… kuka huolehtisi auton huollot, täyttäisi pissapojan säiliön, hoitaisi kausirengastyöt, tarkistaisi rengaspaineet ja hoitaisi katsastukset ajallaan. 

… kuka putsaisi keittiön hajulukon, ratkaisisi tiskikoneen vikakoodin, imuroisi ilmalämpöpumpun, öljyäisi narisevan saranan, hankkisi ja vaihtaisi palaneet polttimot ja ilmastointilaitteen suodattimet ja kiinnittäisi peilit seinälle. 

… kuka huoltaisi ruohonleikkurin, murehtisi sadevesiasiat, nikkaroisi talon nurkat kuntoon, maalaisi ikkunan puitteet, tilaisi nuohoojan ja hoitaisi aurauksen. 

… kuka keittäisi joskus kahvit minulle valmiiksi, ehkä tekisi valmiin voileivän. Joskus arki-iltana valmistaisi ruuan, niin että itse voisi hetkeksi vaikka mennä pitkälleni. Lähtisi illalla vielä kauppaan kun maito yllättäen loppui. 

… kuka opettaisi lapsilleni elämäntaitoja. Ehkä veisi heidät kalaan tai uimaan. Neuvoisi miten korjataan polkupyörän rikkinäinen rengas. 

… kuka haluaisi viettää kanssani joulua, vastaanottaa uuden vuoden, maistella mämmiä pääsiäisenä, paistella munkkeja vappuna, uida ja saunoa juhannuksena, sytytellä kynttilöitä syksyn pimeinä iltoina. 

… kuka jakaisi arjen kanssani, hoitaisi osan tehtävistä jotka nyt hoidan itse. Auttaisi jos rahat ei riitä yllätyksenä tulleeseen laskuun.  

… kenen syliin saisin nukahtaa, tuntien että kaikki on hyvin. 

Yksinhuoltajaäidin toiveet ovat pieniä, mutta suuria. 

-Yksinhuoltaja- 

Kuva: Juan Rojas / Unsplash