Tule tutustumaan ja ihastumaan vuoden vaikuttavimpaan taidekokemukseen Kulttuurikeskus Caisaan!
Olet lämpimästi tervetullut yhden vanhemman perheiden todellisuutta käsittelevään Kukkilintuja ja kettukarkkeja -näyttelyyn toukokuussa! 

“Kukkilintuja ja kettukarkkeja on muistoja ja tunteita ajalta, jolloin minä ja kolme lastani asuimme samoja huoneita, minä ainoana vanhempana.”

Galleriassa on myös esillä moniääninen sanataideteos, joka käsittelee yhden vanhemman perheiden todellisuutta. Kuvataiteilija Virpi Saahko on toteuttanut teoksen yhteistyössä Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry:n (YVPL ry) kanssa. Teos antaa äänen YVPL ry:n eroryhmän vanhemmille ja yhden vanhemman perheiden nuorille. YVPL ry on lastensuojelujärjestö, jonka tavoitteena on parantaa yhden vanhemman perheiden sosiaalista, taloudellista ja oikeudellista asemaa.”


Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Paikka: Kulttuurikeskus Caisan Galleria, Kaikukatu 4 B, Helsinki.
Ajankohta: Avajaiset 4.5.2023 klo 17–19. Näyttely nähtävillä 5.5.-27.5.2023.

Näyttelyn innoittamana järjestämme lisäksi paneelikeskustelun ”Yhden vanhemman perheet – mielikuvia ja todellisuutta” ma 8.5. klo 17.30-18.30.

Tervetuloa seuraamaan tärkeää keskustelua yhden vanhemman perheiden todellisuudesta ja kokemuksista sekä kysymään paneelikeskustelijoilta teemaan liittyviä kysymyksiä Kulttuurikeskus Caisan Saliin. Tilaisuus on avoin kaikille eikä vaadi erillistä ilmoittautumista.

Paneelikeskustelu käsittelee yhden vanhemman perheiden kohtaamia ennakkoluuloja ja arkea kaikkine erilaisine tunteineen. Lisäksi keskustellaan yhden vanhemman perheiden yhteiskunnallisesta asemasta. Tilaisuuden avaa Kukkilintuja ja kettukarkkeja näyttelyn toteuttaja taiteilija Virpi Saahko, jolla on omakohtainen kokemus yksinhuoltajuudesta.

Mukana keskustelemassa yhden vanhemman perheiden aikuisia ja nuoria, sekä juuri toiselle kaudelle valittu kansanedustaja Sofia Virta, jolla on omakohtaista kokemusta yksinhuoltajana olemisesta.

Paneelin juontavat Yhden Vanhemman Perheiden Liiton asiantuntijat Helka Belt ja Piritta Kähkönen. YVPL on lastensuojelujärjestö, jonka tavoitteena on parantaa yhden vanhemman perheiden sosiaalista, taloudellista ja oikeudellista asemaa.

Kohdataan Caisassa!