Keski-Suomen sanataideyhdistys Rapina ry järjestää yhteistyössä Yhden Vanhemman Perheet ry:n kanssa yhden vanhemman perheille syyskuussa 2021 kaksi sanataiteellista perheleiriä Jyväskylässä, Jyväskylän Kristillisellä opistolla. Leireillä tutustutaan saman elämäntilanteen jakaviin uusiin ystäviin ja etsitään sanataiteen keinoin omia vahvuuksia ja uusia tapoja nähdä itsensä. Osa ohjelmasta on lapsille ja aikuisille erikseen, osa yhteisesti. Myös vapaalle yhdessäololle on varattu aikaa.

Ensimmäinen leiriviikonloppu pidetään 3.-5.9. ja toinen 24.-26.9.

Leirillä lasten monitaiteisissa sanataidetyöpajoissa etsitään omia vahvuuksia – niitä supervoimia, joita jokaisella meistä on. Jokainen lapsi voi löytää oman sisäisen supersankarinsa, jonka kautta työpajatuokioissa päästään kokeilemaan monenlaista kerrontaa: kuvallista, sanallista ja draamallista. Leiriltä perheet saavat myös eväitä yhdessä lukemiseen ja sanataiteen käyttöön arjessa. Lasten alaikäraja 4 vuotta.

Aikuisten hyvinvointikirjoittamisen työpajoissa tutkitaan omia voimavaroja ja etsitään arjen pyörittämistä tukevia työkaluja monipuolisten kirjoitusharjoitusten kautta. Aikaisempaa kirjoitusharrastuneisuutta ei tarvita, vain kiinnostus kirjoittamiseen ja avoin mieli riittävät!

Leirin omavastuuosuus on 50e/perhe sisältäen järjestetyn ohjelman ja täysihoidon (ruokailut sekä majoituksen vuodevaatteilla ja pyyhkeellä).

Ilmoittautumiset 3.-5.9. leirille viim. 18.8. ja 24.-26.9. leirille viim. 8.9. Tarkempia tietoja leireistä sekä ilmoittautumislomakkeen löydät täältä: https://sanataideyhdistysrapina.com/voimasanat-perheleirit/

Leirit järjestetään yhteistyössä Yhden Vanhemman Perheiden Liiton kanssa ja ne ovat Suomen kulttuurirahaston tukemia. Leirin ohjaajina toimivat Rapinan sanataideohjaajat Mari Hintikka, Johanna Hyttinen ja Merja Toppi. Mukana myös YVPL:n työntekijä.

Lisätietoja: sanataideyhdistys.rapina(at)gmail.com