Hei sinä nuori aikuinen, joka olet elänyt vanhempien eroriidan keskellä!

Opiskelen Helsingin yliopistossa sosiaalityötä ja teen maisterintutkielmaa vaikeista ja pitkäkestoisista huoltoriidoista ja niiden vaikutuksista riidan keskellä eläneisiin lapsiin. Jos olet noin 18–25-vuotias ja sinulla on kokemusta huoltoriidan keskellä elämisestä, toivoisin saavani haastatella sinua tutkielmaani.

Haastattelen sinua jossain rauhallisessa, yhdessä sovittavassa paikassa, jossa voimme puhua kahden kesken rauhassa ja muiden kuulematta. Voin tulla myös kotiisi haastattelemaan sinua, jos se sopii sinulle. Haastattelu kestää noin 1–2 tuntia. Haastatteluun ei tarvitse valmistautua, mutta halutessasi voit muistella, mikä oli erityisen kurjaa, mikä helpotti tai auttoi tilannettasi tai toi sinulle parempaa mieltä, millaisia toiveita sinulla olisi ollut vanhemmillesi tai mahdollisille asiassa työskennelleille viranomaisille.

Nauhoitan haastattelun ja puran sen kirjoittamalla tekstiksi, jota käytän tutkimukseni aineistona. Kukaan minun lisäkseni ei pääse kuuntelemaan tallenteita tai näkemään haastattelutekstiä. Valmiissa maisterintutkielmassani käytän lyhyitä otteita haastattelutekstistä siten, ettei kukaan voi tunnistaa sinua. Äänitallenteet tuhoan, kun olen purkanut ne tekstiksi. En paljasta tutkimukseeni osallistuneiden henkilöllisyyttä tai muita asioita kenellekään.

Ilmoittauduthan minulle lokakuun 2023 aikana! Annan mielelläni lisätietoa ja vastaan asioihin, jotka ehkä mietityttävät sinua, ennen kuin teet päätöksesi osallistumisesta!

Satu Kleimola
Sosiaalityön maisteriopiskelija
Helsingin yliopisto
p. 040 411 8743 (WatsApp, tekstiviesti tai puhelu)
satu.kleimola@helsinki.fi