Ero lapsiperheessä-tilaisuudet tarjoavat tietoa ja tukea eropohdintojen ja erosta selviämisen tueksi. Tilaisuudet on tarkoitettu eroa pohtiville, erossa asuville ja eronneille vanhemmille. Tilaisuuteen voi osallistua missä tahansa eroprosessin eri vaiheita. Tilaisuudet toteutetaan etäyhteydellä (TEAMS). Tilaisuuksien ohjaajat ovat eroauttamisen ammattilaisia. Mukana on myös vapaaehtoisia vertaistukijoita, jotka ovat itse erostaan selvinneitä vanhempia.

Tilaisuuksien ajankohdat

Tilaisuudet pidetään torstaisin klo 17.30-19.00
7.3.2024
4.4.2024
2.5.2024
5.9.2024
3.10.2024
7.11.2024

Ilmoittautuminen tilaisuuteen TÄSTÄ
Tiedot löytyvät apuaeroon.fi -> etä Ero lapsiperheessä -tilaisuudet vuosi 2024

Tilaisuuden teemat

Aikuisen erosta selviäminen ja eroamiseen liittyvät tunteet – mikä auttaa selviytymään,
Vanhempien välinen yhteistyö eron jälkeen – mitä se on ja miten sitä voi tehdä,
Lapsen tunteet ja tarpeet erossa – miten käsitellä ero lapsen kanssa.

Osallistuminen

Tilaisuuksiin ilmoittaudutaan etukäteen. Ilmoittautuneille lähetetään 2 päivää ennen tilaisuutta kutsulinkki sekä osallistumista koskeva ohjeistus sähköpostilla. Ohjeistuksessa kerrotaan, millä tavoin tilaisuuteen voi osallistua nimimerkin turvin. Osallistujien tunnistetietoja ei tallenneta tai käytetä muihin tarkoituksiin.

Kesto

Tilaisuuden kesto on 1 1/2 tuntia. Se pitää sisällään aloitusinfon, työntekijän alustuksen ja keskusteluosuuden.

Osallistumisen hyödyt

Asiakaspalautteen mukaan osallistujat saavat tietoa vanhemmuudesta eron jälkeen, yhteistyövanhemmuuden merkityksestä ja lapsen tarpeiden ja tunteiden huomioimisesta.

Osallistujat saavat rohkaisua lisäavun hakemiseen ja toivoa omaan erosta selviämiseen. Osallistujille tärkeätä on tilaisuuden vertaistuki sekä turvallinen ja luottamuksellinen tunnelma. On hyvä jutella muiden samassa tilanteessa olleiden kanssa.