Tasavallan Presidentti Sauli Niinistön tervehdys liiton 40-vuotijuhlassa 3.12.2015:

Yhden vanhemman perheet ovat nykyään luonteva osa yhteiskuntaamme.  Näin ei kuitenkaan aina ole ollut; yksinhuoltajuuteen on aiemmin liittynyt kielteinen leima ja jopa häpeää.  Asenteiden muutoksesta saamme kiittää niitä määrätietoisia ja aktiivisia henkilöitä, jotka lähtivät rohkeasti vaatimaan parannuksia yksinhuoltajaperheiden asemaan ja antoivat kasvot yksinhuoltajuudelle.

Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry on toimintansa aikana vauhdittanut montaa merkityksellistä uudistusta, yhtenä merkittävimpänä näistä lasten elatusapujärjestelmän uusiminen. Yhtä arvokasta on myös liiton arkea lähempänä oleva toiminta, kuten Olohuone-vertaistukitoiminta.

Työsarkaa riittää kuitenkin edelleen. Suomen vaikea taloudellinen tilanne vaikuttaa yhä useampaan meistä tavalla tai toisella.  Yhden vanhemman perheissä vaikeudet saattavat tulla hyvin lähelle, koska niissä sekä pienituloisuus että työttömyys on selvästi yleisempää kuin kahden vanhemman perheissä. Näissä perheissä kasvavien lasten osalta tämä voi tarkoittaa harrastusmahdollisuuksien vähyyttä ja ulkopuolisuutta kaveripiirien toiminnasta – pahimmillaan eriytymistä ja syrjäytymistä. Tämän vuoksi liiton tavoitteet syrjäytymisen ehkäisemisestä yhden vanhemman perheiden osalta ovat edelleen erittäin ajankohtaiset.

Haluan lämpimästi onnitella Yhden Vanhemman Perheiden Liittoa ja kaikkia sen toiminnassa mukana olleita näin tasavuotisjuhlan merkeissä.  Tekemänne työ on ollut – ja on edelleen – tärkeää.  Toivotan liitolle menestyksekkäitä tulevia vuosikymmeniä.